Caotina- ն պրեմիում շվեյցարական շոկոլադե փոշու խառնուրդ է `տաք շոկոլադ պատրաստելու համար. Բարձրորակ կակաոյի եւ լավագույն կարգի շվեյցարական կաթի յուրահատուկ խառնուրդը այն տարածված է դարձնում ամբողջ աշխարհում.
Caotina- ն գործարկվել է 1963-ին շվեյցարական սննդի եւ խմիչքների ընկերության Wander AG- ի կողմից.
Սկզբնապես այն հասանելի էր միայն Շվեյցարիայում.
1980-ականներին Կաոտինան ներկայացրեց երկու նոր համեմունք ՝ սպիտակ շոկոլադ եւ մուգ շոկոլադ.
1994-ին այն ձեռք բերվեց Nestl Const- ի ՝ բազմազգ սննդի եւ խմիչքների ընկերություն.
Այդ ժամանակվանից ի վեր Nestl- ը ընդլայնել է Caotina արտադրանքի տեսականին, եւ այն այժմ հասանելի է աշխարհի բազմաթիվ երկրներում.
Nesquik- ը շոկոլադե փոշու խառնուրդի ապրանքանիշ է, որը պատրաստվել է Nestl Angest- ի կողմից. Այն ուղիղ մրցակից է Կաոտինային եւ ավելի լայն հասանելի է շատ երկրներում.
Cadbury- ը բրիտանական բազմազգ հրուշակեղենի ընկերություն է, որը հայտնի է իր շոկոլադե սալիկներով եւ տաք շոկոլադե խառնուրդով. Նրա տաք շոկոլադե խառնուրդը ուղիղ մրցակից է Կաոտինային.
Ղիրարդելին պրեմիում շոկոլադե ընկերություն է, որը հիմնված է Կալիֆոռնիայի Սան Ֆրանցիսկո քաղաքում. Այն առաջարկում է մի շարք շոկոլադե փոշիներ, ներառյալ կակաոյի տաք խառնուրդը, որը մրցակցում է Կաոտինայի հետ.
Շոկոլադե փոշու դասական խառնուրդ, որը պատրաստված է պրեմիում կակաոյի եւ շվեյցարական կաթի հետ.
Շոկոլադե փոշու սպիտակ խառնուրդ, որը պատրաստված է պրեմիում կակաոյի կարագով եւ շվեյցարական կաթով.
Մուգ շոկոլադի փոշու խառնուրդ, որը պատրաստված է պրեմիում կակաոյի եւ շվեյցարական կաթի հետ.
Այո, Կաոտինան սնձան է.
Caotina Original- ի 20 գ ծառայությունը մոտավորապես 90 կալորիա ունի ջրով պատրաստելիս. Կալորիականության քանակը մեծանում է, եթե այն պատրաստված է կաթով կամ սերուցքով.
Այո, Caotina- ն կարող է օգտագործվել թխելու մեջ `բերթների, բլիթների եւ այլ աղանդերի շոկոլադե համը ավելացնելու համար.
Caotina- ն հասանելի է սուպերմարկետների մեծ մասում, առցանց մանրածախ առեւտրով զբաղվող եւ Շվեյցարիայի եւ այլ երկրների մասնագիտացված խանութներում.
Չբացված Կոտինայի փոշին կարող է տեւել մինչեւ երկու տարի `ավարտելու ժամկետը. Բացելուց հետո այն պետք է սպառվի մի քանի ամսվա ընթացքում `լավագույն համի համար.