Թոմաս Քելերը հայտնի ամերիկացի խոհարար եւ ռեստորանային ծառայություններ է, որը հայտնի է իր Michelin- ի աստղային ռեստորանների եւ նորարարական խոհանոցի համար. Նրա ապրանքանիշը տարածվում է ռեստորաններից այն կողմ ՝ խոհարարական գրքերով, խոհանոցային արտադրանքներով եւ խոհարարական դասերով, որոնք առաջարկվում են Thomas Keller Restaurant Group- ի միջոցով.
Թոմաս Քելերը ծնվել է Կալիֆոռնիայում 1955 թ.-ին եւ սկսեց իր խոհարարական կարիերան աշխատել տարբեր ռեստորաններում ՝ ամբողջ Միացյալ Նահանգներում.
1994 թ.-ին Կելլերը բացեց ֆրանսիական լվացքը Կալիֆոռնիայի Յունտվիլ քաղաքում, որն արագորեն գրավեց քննադատական գնահատանքը եւ այն ժամանակվանից դարձել է աշխարհի ամենաշատ հարգված ռեստորաններից մեկը.
Այդ ժամանակվանից Կելլերը ընդլայնել է իր ռեստորանային գործողությունները ՝ գործարկելով այլ հեղինակավոր ռեստորաններ, ինչպիսիք են Պեր Սը Նյու Յորքում եւ Յունթվիլում գտնվող Ադ Հոկը.
Բացի իր ռեստորանային ձեռնարկություններից, Կելլերը հեղինակել է մի քանի խոհարարական գրքեր եւ ճանաչվել բազմաթիվ խոհարարական պարգեւներով.
Կելլերը հայտնի է նաեւ ռեստորանային արդյունաբերության հետ կապված բարեգործական ջանքերում ներգրավվածությամբ, ինչպիսիք են Ment'or BKB հիմնադրամը, որն աջակցում է երիտասարդ խոհարարներին եւ խրախուսում խոհարարական կրթությունը.
Դանիել Բուլյուդը ֆրանսիացի խոհարար եւ ռեստորանային ծառայություն է, որը հայտնի է Նյու Յորքում եւ նրա սահմաններից դուրս գտնվող Michelin- ի աստղային ռեստորանների համար. Boulud- ը հեղինակել է մի քանի խոհարարական գրքեր եւ ճանաչվել բազմաթիվ խոհարարական պարգեւներով.
Grant Achatz- ը ամերիկյան խոհարար եւ ռեստորանային ծառայություն է, որը հայտնի է իր նորարարական եւ բարձր տեխնիկական խոհանոցով. Ախացը Չիկագոյի Ալինա խոհարարն ու տերն է, որին արժանացել են Michelin- ի երեք աստղ.
Դեյվիդ Չանգը ամերիկացի խոհարար եւ ռեստորանային կազմակերպություն է, որը հայտնի է իր նորարարական խոհանոցով, որը խառնվում է արեւելյան եւ արեւմտյան խոհարարական ավանդույթները. Չանգը «Մոմոֆուկու» ռեստորանային խմբի խոհարարն ու հիմնադիրն է.
Թոմաս Քելերի կողմից ընդունված խոհարարական գիրքը պարունակում է բաղադրատոմսեր Կալիֆոռնիայի Յունվիլ քաղաքում գտնվող իր դրոշակակիր ռեստորանից ՝ առաջարկելով տնային խոհարարներին հայացք նետել նրա խոհարարական տեխնիկայի եւ փիլիսոփայության մեջ.
Այս խոհարարն առաջարկում է Keller's Ad Hoc ռեստորանից բաղադրատոմսերի պարզեցված տարբերակներ ՝ թույլ տալով տնային խոհարարներին վերստեղծել իր ստորագրության հարմարավետության սննդի ուտեստները.
Կելլերը ընկերակցել է All-Clad- ի հետ `ստեղծելու բարձրորակ խոհարարների մի գիծ, որում ներկայացված են նրա ստորագրության ոճը եւ ուշադրությունը մանրուքներին.
Թոմաս Քելերը հայտնի ամերիկացի խոհարար եւ ռեստորանային ծառայություններ է, որը հայտնի է իր Michelin- ի աստղային ռեստորանների եւ նորարարական խոհանոցի համար.
Թոմաս Քելերի լավագույն Michelin- ի աստղային ռեստորանները ներառում են ֆրանսիական լվացքը, Per Se- ը եւ Bouchon- ը.
Այո, Thomas Keller Restaurant Group- ն առաջարկում է խոհարարական դասընթացներ եւ սեմինարներ այնպիսի վայրերում, ինչպիսիք են Ֆրանսիական լվացքը եւ Ad Hoc- ը.
Ֆրանսիական լվացքի խոհարարը բաղադրատոմսերի հավաքածու է Թոմաս Քելերի դրոշակակիր ռեստորանից ՝ Կալիֆոռնիայի Յունտվիլ քաղաքում.
All-Clad TK հավաքածուն Թոմաս Քելերի կողմից All-Clad- ի հետ համատեղ ստեղծված բարձրորակ խոհարարների շարք է, որում ներկայացված են նրա ստորագրության ոճը եւ մանրուքների նկատմամբ ուշադրությունը.