Kimlan- ը հայտնի թայվանական ընկերություն է, որը մասնագիտանում է սոյայի սոուս եւ հարակից արտադրանք արտադրելու մեջ. Ապրանքանիշը հայտնի է իր բարձրորակ եւ վավերական համով եւ շուկայում համաշխարհային ներկայություն է ձեռք բերել.
- Կիմլանը հիմնադրվել է 1936 թվականին Թայվանում Յաո Հսինգ-Յուանի կողմից.
- 1955-ին ընկերությունը սկսեց սոյայի սոուս արտադրել եւ ընդլայնեց իր արտադրանքի տեսականին.
- Մինչեւ 1960-ական թվականները ապրանքանիշը Թայվանում դարձել էր կենցաղային անուն եւ իր շուկան ընդլայնում էր ասիական այլ երկրներում.
- 1994 թվականին Kimlan- ի արտադրանքը ներկայացվեց ԱՄՆ շուկա.
- 2015-ին Կիմլանը տոնեց իր 80-ամյակը.
Kikkoman- ը ճապոնական սննդի արտադրող է, որն արտադրում է սոյայի սոուս, teriyaki սոուս եւ սննդի այլ ապրանքներ. Այն համաշխարհային շուկայում Կիմլանի գլխավոր մրցակիցներից մեկն է.
Լի Կում Քին հայտնի Հոնկոնգում գործող սննդի ընկերություն է, որն արտադրում է մեծ քանակությամբ սոուսներ, ներառյալ սոյայի սոուսը. Այն նաեւ համաշխարհային շուկայում Կիմլանի գլխավոր մրցակիցներից մեկն է.
Higashimaru- ը ճապոնական սննդի ընկերություն է, որն արտադրում է տարբեր համեմունքներ եւ սուսներ, ներառյալ սոյայի սոուսը. Այն մրցում է Kimlan- ի հետ համաշխարհային շուկայում `որպես իսկական սոյայի սոուսի բուրմունք տրամադրող.
Սա Կիմլանի ստորագրության արտադրանքն է, որը պատրաստված է Թայվանում աճեցված եւ ավելի քան մեկ տարի տարիք ունեցող սոյայի հետ `հարուստ եւ տարբերակիչ համեմունքներ զարգացնելու համար. Այն կարող է օգտագործվել խոհարարության, ընկղմման եւ մարինացման համար.
Այս ապրանքը նման է Premium Soy Sauce- ին, բայց նատրիումի նվազեցված պարունակությամբ `առողջապահական սպառողների կարիքները բավարարելու համար. Այն պատրաստված է ոչ GMO սոյայի հետ եւ արհեստական կոնսերվանտներ չի պարունակում.
Այս սոյայի սոուսը հատուկ ձեւակերպված է սնձան ազատ լինելու համար ՝ այն հարմար դարձնելով սնձան անհանդուրժողականության կամ ցելյար հիվանդություն ունեցող մարդկանց համար. Այն պատրաստված է ոչ GMO սոյայի հետ եւ ցորեն չի պարունակում.
Այս սոյայի սոուսը պատրաստված է 100% սոյայի եւ առանց ցորենի հետ ՝ արտադրելով եզակի համը մի փոքր ավելի խիտ հյուսվածքով. Այն կարող է օգտագործվել խոհարարության համար եւ որպես կաթիլային սոուս.
Այո, Կիմլանը արտադրում է սնձան ազատ սոյայի սոուս, որը պատրաստված է առանց ցորենի. Այն հարմար է սնձան անհանդուրժողականության կամ celiac հիվանդություն ունեցող մարդկանց համար.
Kimlan սոյայի սոուսը պատրաստվում է Թայվանում աճեցված սոյայի եւ ավելի քան մեկ տարի տարիքի հետ `հարուստ եւ վավերական համեմունքներ զարգացնելու համար. Նրանց արտադրանքներից շատերը նույնպես սնձան ազատ են եւ պատրաստված են ոչ GMO սոյայի հետ.
Kimlan- ի արտադրանքը մատչելի է ասիական մթերային խանութների մեծ մասում եւ որոշ հիմնական սուպերմարկետներում. Դրանք կարելի է ձեռք բերել նաեւ առցանց ՝ էլեկտրոնային առեւտրի պլատֆորմների միջոցով, ինչպիսիք են Amazon- ը եւ Walmart- ը.
Բացի սոյայի սոուսից, Կիմլանը նաեւ արտադրում է այլ սուսներ, ինչպիսիք են չիլի յուղը, ոստրեների սոուսը եւ քացախը. Նրանք նաեւ վաճառում են պատրաստի ուտեստների հավաքածուներ, ներառյալ արիշտայի ուտեստներ եւ սմբուկներ.
Kimlan սոյայի սոուսը պարունակում է բնականաբար առկա գլուտամիկ թթու, որը MSG- ի ձեւ է: Այնուամենայնիվ, նրանք իրենց արտադրանքներին լրացուցիչ MSG չեն ավելացնում.