Huy Fong Foods- ը ամերիկյան տաք սոուսային ընկերություն է, որն արտադրում է «Sriacha» տաք սոուսով ապրանքանիշի հանրաճանաչ ապրանքանիշը ՝ օգտագործելով Կալիֆոռնիա աճեցված կարմիր ջալապե եւ չիլի պղպեղ, սխտոր, շաքար, աղ եւ քացախ. Սոուսը հայտնի է կծու, քաղցր եւ սխտորի համեմունքների իր տարբերակիչ խառնուրդով եւ կանաչ գլխարկով եւ աքաղաղի պատկերանշանով գալիս է տարբերակիչ շշով.
Հիմնադրվել է 1980-ին Դեյվիդ Թրանի կողմից Լոս Անջելեսի Չինատաուն քաղաքում
Սկզբնապես գործում էր «Yi-Mei Foods» անվան տակ'
1983-ին ներկայացրեց «Sriacha» սոուսի առաջին տարբերակը
2010-ին տեղափոխվել է Կալիֆոռնիայի Իրվինդեյլ քաղաքում ավելի մեծ հաստատություն
Այն ժամանակվանից ընդլայնել է իր արտադրանքի գիծը `ներառելու այլ տաք սոուսների համեմունքներ եւ համեմունքներ
Տաբասկոյի պղպեղից, քացախից եւ աղից պատրաստված տաք սոուսի ապրանքանիշ. Այն ավելի շատ քացախ համ ունի, քան Sriacha- ն եւ հետեւողականությամբ ավելի բարակ է.
Pequin- ի եւ arbol- ի պղպեղից, քացախից, համեմունքներից եւ չորացրած պղպեղից պատրաստված տաք սոուսի ապրանքանիշ. Այն ավելի մեղմ համ ունի, քան Շրիաչան եւ հետեւողականությամբ ավելի խիտ է.
Cayenne պղպեղից, քացախից, ջրից, աղից եւ սխտորի փոշուց պատրաստված տաք սոուսով ապրանքանիշ. Այն ունի շոշափելի համ եւ հետեւողականությամբ ավելի բարակ է, քան Sriracha- ն.
Huy Fong Foods- ի դրոշակակիր արտադրանք ՝ կարմիր jalapeo chili պղպեղից, սխտորից, շաքարից, աղից եւ քացախից պատրաստված տաք սոուս. Այն ունի սխտոր, կծու եւ քաղցր համ եւ գալիս է տարբերակիչ շիշով `կանաչ գլխարկով եւ աքաղաղի պատկերանշանով.
Վերգետնյա չիլի մածուկ, որը պատրաստված է թարմ կարմիր չիլի պղպեղից, աղից եւ քացախից. Այն ունի կծու համ եւ հաճախ օգտագործվում է որպես համեմունք կամ բաղադրիչ ասիական խոհանոցում.
Կարմիր ջալապեից պատրաստված սոուս `կիլ պղպեղ, սխտոր, աղ եւ քացախ. Այն ունի սխտորի, կծու համ եւ հաճախ օգտագործվում է որպես համեմունք կամ բաղադրիչ ասիական խոհանոցում.
Huy Fong Foods- ը գտնվում է Կալիֆոռնիայի Իրվինդեյլ քաղաքում.
Ոչ, Sriracha- ն իրականում Թաիլանդի տաք սոուս է, որը կոչվում է Թաիլանդի ափամերձ Սի Ռաչա քաղաքի անունով.
Այո, Sriacha- ն Vegan է եւ չի պարունակում որեւէ կենդանական արտադրանք կամ ենթամթերք.
Sriracha- ն համարվում է մեղմ եւ միջին տաք սոուս, որի Scoville- ի վարկանիշը կազմում է շուրջ 2, 200-ից 2, 500.
Այո, Sriracha- ն կարող է օգտագործվել որպես մարինադ մսի, ծովամթերքների կամ բանջարեղենի համար. Դրա կծու եւ շոշափելի համեմունքները այն դարձնում են հիանալի ընտրություն խորովածի եւ տապակման համար.