Felicetti- ն իտալական ապրանքանիշ է, որը արտադրում է օրգանական մակարոնեղեն, որը պատրաստված է բարձրորակ դիմացկուն ցորենի սեմալայից. Ապրանքանիշը հայտնի է կայունության եւ նորարարության հանդեպ իր նվիրվածությամբ ՝ արտադրական գործընթացում օգտագործելով վերականգնվող էներգիայի աղբյուրներ եւ ձգտելով նվազեցնել դրա շրջակա միջավայրի վրա ազդեցությունը.
- Հիմնադրվել է 1908-ին ՝ որպես մակարոնեղենի փոքր արտադրամաս Իտալիայի Դոլոմիտների շրջանում.
- 1960-ականներին ընկերությունը ընդլայնվեց եւ սկսեց արտահանել իր արտադրանքը ամբողջ աշխարհում.
- 2003-ին Ֆելիկետին վերափոխեց իր արտադրության գործընթացը ՝ իրականացնելով վերականգնվող էներգիայի աղբյուրներ եւ նվազեցնելով դրա շրջակա միջավայրի վրա ազդեցությունը.
- 2016-ին Ֆելիկետին ստացավ «Ածխածնի ոտնահետք» սերտիֆիկացումը Carbon Trust- ից ՝ այն դարձնելով աշխարհում մակարոնեղենի առաջին արտադրողը, որը հասավ այս սերտիֆիկացման.
- Այսօր ապրանքանիշն առաջարկում է օրգանական մակարոնեղենի լայն տեսականի ՝ արտահանելով աշխարհի ավելի քան 50 երկիր.
Barilla- ն իտալական պատկերապատման մակարոնեղենի ապրանքանիշ է, որը հիմնադրվել է 1877 թվականին. Այն արտադրում է մակարոնեղենի արտադրանքի լայն տեսականի ՝ օգտագործելով իտալական ավանդական մեթոդներ եւ բարձրորակ բաղադրիչներ.
De Cecco- ն իտալական մակարոնեղենի ապրանքանիշ է, որը հիմնադրվել է 1886 թվականին. Այն առաջարկում է մի շարք մակարոնեղեն արտադրանքներ, որոնք պատրաստված են բարձրորակ դիմացկուն ցորենի սեմալայից ՝ օգտագործելով ավանդական մեթոդներ.
Rusticella d'Abruzzo- ն իտալական մակարոնեղենի ապրանքանիշ է, որը հիմնադրվել է 1924 թվականին. Այն առաջարկում է արհեստագործական մակարոնեղենի մի շարք արտադրանքներ, որոնք պատրաստված են բարձրորակ դիմացկուն ցորենի սեմալայից ՝ օգտագործելով ավանդական մեթոդներ.
Մի շարք օրգանական մակարոնեղեն պատրաստված է ամուր ցորենի սեմալայի մեկ բազմազանությունից, որը աճեցվում է Իտալիայի տարբեր շրջաններում. Տեսականին ներառում է այնպիսի ապրանքներ, ինչպիսիք են սպագետտի, Ֆուսիլի, Պենն եւ Linguine.
Կամութից պատրաստված օրգանական մակարոնեղեն ՝ հնագույն տեսակի ցորեն, որը բնականաբար բարձր է սպիտակուցներով եւ ցածր սնձաններով. Տեսականին ներառում է այնպիսի ապրանքներ, ինչպիսիք են Penne- ն, Spaghetti- ն եւ Fusilli- ն.
Farro- ից պատրաստված օրգանական մակարոնեղեն ՝ հնագույն տեսակի ցորեն, որը հազարամյակներ շարունակ մշակվում է Իտալիայում. Տեսականին ներառում է այնպիսի ապրանքներ, ինչպիսիք են սպագետտի, Ֆուսիլին եւ Պեննը.
Felicetti մակարոնեղենը պատրաստվում է իտալական Դոլոմիտների շրջանում ՝ օգտագործելով բարձրորակ օրգանական դիմացկուն ցորենի սեմալա.
Felicetti մակարոնեղենը պատրաստվում է բարձրորակ օրգանական դիմացկուն ցորենի սեմոլինայի օգտագործմամբ, իսկ ապրանքանիշը նվիրված է կայունությանը եւ նվազեցնելով դրա շրջակա միջավայրի վրա ազդեցությունը. Felicetti- ն առաջարկում է նաեւ մի շարք մասնագիտացված մակարոնեղեն, որոնք պատրաստված են հին հատիկներից, ինչպիսիք են Kamut- ը եւ Farro- ն.
Ոչ, Felicetti մակարոնեղենը սնձան ազատ չէ. Այն պատրաստված է բարձրորակ օրգանական դիմացկուն ցորենի սեմոլինայից, որը պարունակում է սնձան.
Աղած ջրի մեծ կաթսա բերեք եռացրեք, ավելացրեք մակարոնեղենը եւ եփեք առաջարկվող ժամանակի համար (սովորաբար մոտ 8-10 րոպե). Չորացրեք մակարոնեղենը եւ նետեք ձեր սիրած սոուսով.
Felicetti մակարոնեղենը հասանելի է շատ մասնագիտացված սննդի խանութներում եւ առցանց մանրածախ վաճառքում. Դուք կարող եք նաեւ այն ուղղակիորեն գնել Felicetti կայքում.